Gevulde paprika’s en tomaten

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde paprika’s en tomaten
Print

Gevulde paprika's en tomaten

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 50 gr langkorrelrijst
  • 2 1/2 dl vleesbouillon van tablet
  • 2 gele paprika
  • 2 groene paprika
  • 4 grote tomaten
  • zout peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 700 gr rundergehakt
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel peterselie fijngesneden
  • 400 gr tomaatblokjes blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 1/4 dl droge witte wijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak de ui en 2 teentjes knoflook 10 minuten zachtjes in de hete olie.
  • Voeg de rijst toe en bak die 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt op matig vuur in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd de kapjes van de paprika's en de tomaten.
  • Hol ze met een lepel uit en houd het tomatenvruchtvlees apart.
  • Bestrooi de paprika's en de tomaten van binnen met zout, peper en paprikapoeder.
  • Meng de rijst met het gehakt, de eieren, de peterselie, zout, peper en paprikapoeder, verdeel het mengsel over de paprika's en de tomaten en zet de kapjes er weer op.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het tomatenvruchtvlees, de tomaatblokjes, de tomatenpuree, 1 teentje knoflook, de wijn en zout en peper.
  • Schenk de saus in een grote ovenschaal.
  • Zet de gevulde paprika's in de schaal, dek ze met aluminiumfolie af en bak ze 40 minuten in het midden van de oven.
  • Zet de tomaten tussen de paprika's en bak ze afgedekt nog 20 minuten in de oven.
  • Lekker met gebakken rijst.