Gevulde paprika’s en tomaten

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde paprika’s en tomaten

Gevulde paprika's en tomaten

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 50 gr langkorrelrijst
  • 2 1/2 dl vleesbouillon van tablet
  • 2 gele paprika
  • 2 groene paprika
  • 4 grote tomaten
  • zout peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 700 gr rundergehakt
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel peterselie fijngesneden
  • 400 gr tomaatblokjes blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 1/4 dl droge witte wijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de ui en 2 teentjes knoflook 10 minuten zachtjes in de hete olie.
  2. Voeg de rijst toe en bak die 3 minuten mee.
  3. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt op matig vuur in 15-20 minuten gaar.
  4. Snijd de kapjes van de paprika's en de tomaten.
  5. Hol ze met een lepel uit en houd het tomatenvruchtvlees apart.
  6. Bestrooi de paprika's en de tomaten van binnen met zout, peper en paprikapoeder.
  7. Meng de rijst met het gehakt, de eieren, de peterselie, zout, peper en paprikapoeder, verdeel het mengsel over de paprika's en de tomaten en zet de kapjes er weer op.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Meng het tomatenvruchtvlees, de tomaatblokjes, de tomatenpuree, 1 teentje knoflook, de wijn en zout en peper.

  10. Schenk de saus in een grote ovenschaal.
  11. Zet de gevulde paprika's in de schaal, dek ze met aluminiumfolie af en bak ze 40 minuten in het midden van de oven.

  12. Zet de tomaten tussen de paprika's en bak ze afgedekt nog 20 minuten in de oven.
  13. Lekker met gebakken rijst.