Gevulde paprika’s III

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde paprika’s III
Print

Gevulde paprika's III

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 300 gr rundergehakt
  • 2 rode paprika
  • 2 groene paprika's
  • 2 eieren
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt suiker
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 eetlepels aardappelpuree
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de paprika's en snijd de stelen en het zaad er voorzichtig uit.
  • Klop de eieren los.
  • Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn.
  • Meng het rundergehakt met de eieren, de ui, de knoflook, de suiker, de peper, het zout, de nootmuskaat, de puree en de ketjap.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een vuurvaste schaal in met boter.
  • Vul de uitgeholde paprika's met het gehakt, zet ze in de schaal en zet deze 45 minuten in de oven.
  • Serveer de paprika's met een atjargerecht (Indonesisch zuur) en kroepoek.

Tips / Opmerkingen

U kunt de gevulde paprika's ook op het vuur klaarmaken.
Draai, zodra de inhoud gaat pruttelen, het vuur laag en leg het deksel op de schaal of
pan. na ± 60 minuten is het gerecht gaar.