Gevulde paprika’s III

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde paprika’s III

Gevulde paprika's III

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 300 gr rundergehakt
  • 2 rode paprika
  • 2 groene paprika's
  • 2 eieren
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt suiker
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 eetlepels aardappelpuree
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de paprika's en snijd de stelen en het zaad er voorzichtig uit.
  2. Klop de eieren los.
  3. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn.
  4. Meng het rundergehakt met de eieren, de ui, de knoflook, de suiker, de peper, het zout, de nootmuskaat, de puree en de ketjap.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een vuurvaste schaal in met boter.
  6. Vul de uitgeholde paprika's met het gehakt, zet ze in de schaal en zet deze 45 minuten in de oven.

  7. Serveer de paprika's met een atjargerecht (Indonesisch zuur) en kroepoek.

Tips / Opmerkingen

U kunt de gevulde paprika's ook op het vuur klaarmaken.
Draai, zodra de inhoud gaat pruttelen, het vuur laag en leg het deksel op de schaal of
pan. na ± 60 minuten is het gerecht gaar.