Gevulde paprika’s met couscous en citroenchutney

      Geen reacties op Gevulde paprika’s met couscous en citroenchutney

 

Gevulde paprika’s met couscous en citroenchutney

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de paprika’s:

  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 260 gram couscous
  • 40 gram rozijnen
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 bosje koriander of peterselie
  • 1 eetlepel zachte boter
  • 1 theelepel suiker
  • Gemalen zout en komijn
  • 8 rode paprika’s

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik
  • Zout / gemalen peper
  • Gemalen koriander en komijn

Voor de roomkaas:

  • 2 liter melk
  • 4 eetlepels citroensap
  • Zout / gemalen peper
  • 1-2 eetlepels olijfolie

Voor de citroenchutney:

  • 2 onbespoten citroenen
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram curryblad 50 gram gedroogd
  • 1 theelepel chili / 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels witte balsamico-azijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rooster voor de paprika’s de amandelsnippers in een droge koekenpan. Doe couscous, rozijnen en amandelen in een kom. Breng de bouillon aan de kook en schenk het over de couscous. Roer de couscous na 5 minuten met een vork los. Was en droog de koriander en hak de blaadjes fijn. Meng de koriander met de boter erdoor en breng op smaak met suiker, zout en gemalen komijn.
  2. Snijd een deksel van de paprika’s. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten. Vul de paprika’s met couscous en zet de deksels er weer op.
  3. Maak voor de saus de pepers schoon. Hak de pepers, ui en knoflook fijn en bak het zachtjes aan in de olie. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout, peper, koriander en komijn.
  4. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160°C. Doe de saus in een ovenschaal, zet de paprika’s erin en dek af met aluminiumfolie. Schuif de paprika’s op het 2e niveau van onderen in de oven en gaar ze op 160°C gedurende 50-60 minuten.
  5. Breng voor de roomkaas de melk in een grote sauspan aan de kook. Voeg het citroensap toe waardoor de melk gaat scheiden. Leg een schone theedoek in een zeef en schenk de melk erin. Neem de doek samen en knijp het vocht er stevig uit. Doe de aldus verkregen roomkaas in een schaal en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
  6. Boen voor de chutney de citroenen schoon, snijd ze door en verwijder de pitten. Snijd de citroenen in blokjes van 1 cm. Bak het mosterdzaad in de olijfolie. Voeg de curryblaadjes, chilipoeder en suiker toe en bak het kort mee. Voeg de azijn en de citroenblokjes toe en laat 8-10 minuten zachtjes sudderen tot de chutney romig is.
  7. Zet de paprika’s op de borden en verdeel de roomkaas eromheen. Druppel er wat citroenchutney overheen en serveer.