Gevulde paprika’s met gehakt en rijst

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde paprika’s met gehakt en rijst

 

Print

Gevulde paprika's met gehakt en rijst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 groene paprika's
  • 250 gr gehakt
  • 1 ei
  • brood- of beschuitkruim
  • 125 gr rijst
  • 1 bouillonblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • peper zout
  • 1 schepje suiker
  • wat citroensap
  • boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de paprika's, snijd er een deksel af en haal alle zaadjes en tussenschotten eruit.
  • Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar en spoel met koud water.
  • Maak intussen het gehakt aan met het ei en het brood- of beschuitkruim en roer er de gekookte, nog warme rijst door.
  • Naar keuze kunt u er 1/2 fijngehakt uitje door mengen.
  • Vul de paprika's met dit mengsel en zet ze in een ingevette vuurvaste schotel.
  • Maak een saus van 1/2 liter water met het bouillonblokje, de tomatenpuree, peper, zout, de suiker en een beetje citroensap.
  • Laat dit 5 minuten koken en giet de saus op de paprika's.
  • Verdeel er nog een paar klontjes boter over en laat het geheel in een hete oven in ± 45 minuten gaar stoven.
  • Om te voorkomen dat ze bruin worden of aanbranden, kunt u de paprika's het best met aluminiumfolie of een deksel afdekken.
  • Bind de saus, als de paprika's gaar zijn, met bloem of maïzena en dien op met rijst.