Gevulde paprika’s met gehakt en rijst

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde paprika’s met gehakt en rijst

 

Gevulde paprika's met gehakt en rijst

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 groene paprika's
  • 250 gr gehakt
  • 1 ei
  • brood- of beschuitkruim
  • 125 gr rijst
  • 1 bouillonblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • peper zout
  • 1 schepje suiker
  • wat citroensap
  • boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de paprika's, snijd er een deksel af en haal alle zaadjes en tussenschotten eruit.
  2. Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar en spoel met koud water.
  3. Maak intussen het gehakt aan met het ei en het brood- of beschuitkruim en roer er de gekookte, nog warme rijst door.

  4. Naar keuze kunt u er 1/2 fijngehakt uitje door mengen.
  5. Vul de paprika's met dit mengsel en zet ze in een ingevette vuurvaste schotel.
  6. Maak een saus van 1/2 liter water met het bouillonblokje, de tomatenpuree, peper, zout, de suiker en een beetje citroensap.

  7. Laat dit 5 minuten koken en giet de saus op de paprika's.
  8. Verdeel er nog een paar klontjes boter over en laat het geheel in een hete oven in ± 45 minuten gaar stoven.

  9. Om te voorkomen dat ze bruin worden of aanbranden, kunt u de paprika's het best met aluminiumfolie of een deksel afdekken.

  10. Bind de saus, als de paprika's gaar zijn, met bloem of maïzena en dien op met rijst.