Gevulde peren met pruimen

      Geen reacties op Gevulde peren met pruimen

 

Gevulde peren met pruimen


Recept categorie Nagerecht
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 150 gr Stilton Engelse kaas
  • 1 1/2 eetlepel boter
  • 4 stevige rijpe handperen
  • 1 citroen uitgeperst
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 dl rode port
  • 20 pruneaux gedroogde pruimen, ontpit

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. VOORBEREIDEN:
  2. Plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Kaas met boter roeren.
  4. In spuitzak overdoen.
  5. Peren schillen (steeltjes bewaren).
  6. Met appelboor van bovenaf uithollen tot bijna onderin.
  7. Buitenkant met citroensap inwrijven.
  8. Kaasmengsel in peren spuiten.
  9. Plakjes deeg dun uitrollen.
  10. Deeg om peren vouwen, te veel afsnijden.
  11. Van restjes deeg blaadjes snijden en om bovenkant van peer vouwen.
  12. Steeltje erin terug steken.
  13. In koelkast bewaren.
  14. BEREIDEN:
  15. Oven voorverwarmen op 200°C.
  16. Deeg met ei bestrijken.
  17. Op bakplaat in oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  18. Intussen port verwarmen.
  19. Pruneaux ± 15 minuten erin laten wellen.
  20. Peer op bord zetten, pruneaux en port eromheen scheppen

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.