Gevulde peren met pruimen

      Geen reacties op Gevulde peren met pruimen

 

Print

Gevulde peren met pruimen

Categorie Nagerecht
porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 150 gr Stilton Engelse kaas
  • 1 1/2 eetlepel boter
  • 4 stevige rijpe handperen
  • 1 citroen uitgeperst
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 dl rode port
  • 20 pruneaux gedroogde pruimen, ontpit

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • VOORBEREIDEN:
  • Plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Kaas met boter roeren.
  • In spuitzak overdoen.
  • Peren schillen (steeltjes bewaren).
  • Met appelboor van bovenaf uithollen tot bijna onderin.
  • Buitenkant met citroensap inwrijven.
  • Kaasmengsel in peren spuiten.
  • Plakjes deeg dun uitrollen.
  • Deeg om peren vouwen, te veel afsnijden.
  • Van restjes deeg blaadjes snijden en om bovenkant van peer vouwen.
  • Steeltje erin terug steken.
  • In koelkast bewaren.
  • BEREIDEN:
  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Deeg met ei bestrijken.
  • Op bakplaat in oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen port verwarmen.
  • Pruneaux ± 15 minuten erin laten wellen.
  • Peer op bord zetten, pruneaux en port eromheen scheppen

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.