Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

      Geen reacties op Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

 

Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

Print Pin
Categorie: Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Gerecht met Kip
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 4 grote portobello’s of dubbele aantal kleine kastanjechampignons
  • 200 gram kippengehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel limoenrasp
  • ½ rode chili fijngesneden
  • 2 eetlepels koriander gehakte
  • zeezout uit de molen
  • peper uit de molen
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels geraspte Pecorino of andere harde kaas

Bereidingswijze

  • Borstel de paddenstoelen goed schoon. Maak ze niet met water schoon. Hak de steeltjes fijn.
  • Bak de knoflook met de steeltjes kort in olie en voeg toe aan het gehakt.
  • Meng het kippengehakt met de andere ingrediënten en vul hiermee de champignons.
  • Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze ongeveer 15 minuten op 85 °C.
  • Strooi wat van de kaas op de champignons en bruineer met een crème brûlée brander.
  • Leg hierop een beetje van de overgebleven koriander en wat stukjes van de rode chili.