Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

      Geen reacties op Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

 

Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Gerecht met Kip
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 4 grote portobello’s of dubbele aantal kleine kastanjechampignons
  • 200 gram kippengehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel limoenrasp
  • ½ rode chili fijngesneden
  • 2 eetlepels koriander gehakte
  • zeezout uit de molen
  • peper uit de molen
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels geraspte Pecorino of andere harde kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Borstel de paddenstoelen goed schoon. Maak ze niet met water schoon. Hak de steeltjes fijn.
  2. Bak de knoflook met de steeltjes kort in olie en voeg toe aan het gehakt.
  3. Meng het kippengehakt met de andere ingrediënten en vul hiermee de champignons.
  4. Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze ongeveer 15 minuten op 85 °C.
  5. Strooi wat van de kaas op de champignons en bruineer met een crème brûlée brander.
  6. Leg hierop een beetje van de overgebleven koriander en wat stukjes van de rode chili.