Gevulde puntpaprika’s met tonijn

      Geen reacties op Gevulde puntpaprika’s met tonijn

 

Gevulde puntpaprika's met tonijn

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 blikjes tonijn op water (moot, à 185 g)
  • ½ zakje verse peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 200 °C voorverwarmen. 

  2. Paprika's in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen. 

  3. Ui en knoflook pellen en snipperen. 

  4. In kleine koekenpan helft van olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. 

  5. Tomaten fijnsnijden en toevoegen, met tijm, zout en peper pittig op smaak brengen. 

  6. Tonijn laten uitlekken, met vork losroeren en toevoegen. 

  7. Paprika's met tonijnmengsel vullen en met rest van olijfolie besprenkelen. 

  8. Paprika's in ovenschaal zetten en 15 minuten bakken. 

  9. Peterselie fijnhakken en paprika's bestrooien met peterselie. 

  10. Lekker met stokbrood.