Gevulde (rode) kropsla

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde (rode) kropsla

 

Gevulde (rode) kropsla

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 grote krop rode kropsla
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 200 gr gaar kippenvlees
  • 2 mandarijnen of 1 sinaasappel
  • 1 flinke stevige appel Elstar
  • 4 eetlepels gewelde rozijnen

Voor de saus:

  • 125 gr crème fraîche
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel cognac
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels worchestershiresaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de sla schoon en verwijder eventuele harde bladeren.
  2. Was de hele krop onder de stromende kraan en schud hem goed droog.
  3. Neem een royale slaschaal, duw het hart van de sla wat open en kwast de bladeren in
  4. met een mengsel van olie en dragonazijn.
  5. Snijd de kip in blokjes, verdeel de mandarijnen of sinaasappel in (halve) parten en
  6. snijd de gewassen appel met schil in reepjes.
  7. Maak de saus door de ingrediënten te vermengen en schep deze door de kip en de
  8. mandarijnen.
  9. Zet afgedekt een uurtje koel weg.
  10. Schep voor het opdienen het kipmengsel in het hart van de sla en serveer de salade
  11. als voor- of lunchgerecht.

Tips / Opmerkingen

Maak een dubbele hoeveelheid en geef de gevulde rode kropsla op een warme zomerdag als hoofdmaaltijd met (stok)brood en boter.