Gevulde (rode) kropsla

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde (rode) kropsla

 

Gevulde (rode) kropsla

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 grote krop rode kropsla
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 200 gr gaar kip
  • 2 mandarijnen ( of 1 sinaasappel)
  • 1 flinke stevige appels (Elstar)
  • 4 eetlepels gewelde rozijnen

Voor de saus:

  • 125 gr crême fraiche
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel cognac
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels worchestershiresaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de sla schoon en verwijder eventuele harde bladeren.
  • Was de hele krop onder de stromende kraan en schud hem goed droog.
  • Neem een royale slaschaal, duw het hart van de sla wat open en kwast de bladeren in
  • met een mengsel van olie en dragonazijn.
  • Snijd de kip in blokjes, verdeel de mandarijnen of sinaasappel in (halve) parten en
  • snijd de gewassen appel met schil in reepjes.
  • Maak de saus door de ingrediënten te vermengen en schep deze door de kip en de
  • mandarijnen.
  • Zet afgedekt een uurtje koel weg.
  • Schep voor het opdienen het kipmengsel in het hart van de sla en serveer de salade
  • als voor- of lunchgerecht.

Tips / Opmerking

Maak een dubbele hoeveelheid en geef de gevulde rode kropsla op een warme zomerdag als hoofdmaaltijd met (stok)brood en boter.