Gevulde rollade van kipfilet en taartje van zuurkool

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde rollade van kipfilet en taartje van zuurkool

Gevulde rollade van kipfilet en taartje van zuurkool

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 maïskipfilets
  • 1 eetlepel truffeljus
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 1 truffel
  • 2 eetlepels gepelde pistachenootjes
  • 5 dl gevogeltefond
  • 1 dl droge rode wijn
  • 1/2 dl port
  • 1 dl room
  • 100 gr ganzenlever
  • 1 eetlepel slagroom
  • 150 gr zuurkool
  • 1 eetlepel ganzenvet
  • 5 jeneverbessen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 250 gr aardappelen
  • 150 gr prei
  • 1 theelepel tijm
  • olijfolie naar smaak
  • 2 crépinettes = varkensnet

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilets in dunne plakken en snijd ze bij tot een rechthoek.
  2. Maak van het afsnijsel samen met wat room - verhouding 1:1 - en de truffeljus een farce en breng die op smaak met zout en peper.

  3. Snijd het brood in kleine stukjes en bak die in wat olie krokant.
  4. Schil de truffel en snijd hem in kleine blokjes.
  5. Hak de pistachenoten fijn.
  6. Meng het brood, de truffel en de pistachenoten door de farce.
  7. Maak als volgt rollades.
  8. Leg de kipfilets naast elkaar op een stuk plasticfolie; leg er een stuk folie op en sla de filets enigszins plat.

  9. Haal het bovenste stuk folie weg en smeer de farce op de filets.
  10. Rol het geheel met behulp van het folie op tot een rollade.
  11. Spreid de crépinette en rol die om de rollade.
  12. Zet tot verder gebruik koel weg.

Saus:

  1. Laat de gevogeltefond, de rode wijn en de port met de truffelschil tot 1/3 inkoken.
  2. Snijd de ganzenlever in blokjes en voeg die aan de saus toe.
  3. Laat even warm worden en pureer met een staafmixer.
  4. Wrijf de saus door een zeef, voeg zout en peper en 2 eetlepels geslagen room toe.

Garnituur:

  1. Spoel de zuurkool af, knijp het vocht eruit en kook hem met 1 eetlepel ganzenvet, de jeneverbessen en een scheutje witte wijn gaar.

  2. Schil de aardappelen, kook ze gaar, maak er met wat olijfolie een smeuïge puree van en breng die op smaak.

  3. Snijd de prei heel fijn en fruit hem samen met wat tijmblaadjes in olijfolie gaar.
  4. Verwarm de oven voor op 160°C.
  5. Braad de rollade in wat boter om en om aan en laat hem in de oven ± 20 minuten nagaren.

Presentatie:

  1. Maak met behulp van een ronde uitsteker op de boren een taartje van de zuurkool, de aardappelpuree en de prei.

  2. Snijd de rollade in dunne plakken, leg die om de taartjes en schenk de saus erover.