Gevulde savooviekool

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde savooviekool
Print

Gevulde savooviekool

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 zakje aardappelpuree Maggi
  • 3 dl melk
  • zout peper
  • 1 savooiekool
  • 250 gr oesterzwammen
  • 1 pakje kruidenkaas 150 gr, Boursin
  • 100 gr gezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel boter
  • een kom inhoud ± 1 liter

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voorop 180°C.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing met de melk, 3 dl water en 1/2 theelepel zout.
  • Haal 6 mooie bladeren van de kool en was die.
  • Bekleed de kom met de koolbladeren en laat ze ruim over de rand hangen.
  • Was de rest van de kool en snijd hem in reepjes.
  • Veeg de oesterzwammen schoon en snijd de helft in repen.
  • Meng de kruidenkaas, de kool, de oesterzwamrepen en 75 gr cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stamppot in de kom en sla de overhangende bladeren over de puree.
  • Laat het gerecht midden in de oven in ± 20 minuten goed heet worden.
  • Verhit de boter in een koekepan en bak de rest van de oesterzwammen ± 2 minuten op hoog vuur.
  • Breng op smaak me zout.
  • Stort de gevulde savooiekool op een schaal en garneer met de rest van de cashewnoten en de oesterzwammen.