Gevulde scholfilet

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde scholfilet

Gevulde scholfilet


Recept categorie Gerecht met ei, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 scholfilets à 125 gram
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 plakken katenspek
  • cocktailprikkers
  • 1 scharrelei (M) losgeklopt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bestrooi de vis met peper en zout naar smaak. 

  2. Bestrijk een zijde met mosterd en leg op iedere visfilet een plakje katenspek.

  3. Vouw de filets dubbel en steek ze vast met een cocktailprikker.

  4. Wentel de pakketjes eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. 

  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pakketjes in ± 6 minuten aan beide kanten bruin en gaar. 

  6. Lekker met boswortelen en rösti.

Wijnadvies: Die Breedekloof Chardonnay