Gevulde slakropjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde slakropjes

Gevulde slakropjes

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 kropjes sla
  • 25 gr boter
  • 1 sjalotje
  • 350 gr kalfsgehakt
  • 50 gr oud witbrood
  • 1 dl melk
  • zout peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 1/2 dl bouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gr boter
  • 200 gr rijst builtjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Blancheer de kropjes sla in ruim water met wat zout.
  2. Haal de mooie bladen eraf en spreid deze op een theedoek uit.
  3. Fruit het gesnipperde uitje in de boter aan.
  4. Week het witbrood in de melk, knijp het uit en meng het met het sjalotje door het kalfsvlees.
  5. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
  6. Doe de gehaktvulling op 4 slabladen en vorm er kropjes van.
  7. Leg ze naast elkaar in een beboterde ovenschaal, giet de bouillon erover en zet de schaal afgedekt 20 minuten in een oven van 150°c.
  8. Roer de tomatenpuree door het kookvocht.
  9. Serveer met rijst.