Gevulde slakropjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde slakropjes
Print

Gevulde slakropjes

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 kropjes sla
  • 25 gr boter
  • 1 sjalotje
  • 350 gr kalfsgehakt
  • 50 gr oud witbrood
  • 1 dl melk
  • zout peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 1/2 dl bouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gr boter
  • 200 gr rijst builtjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Blancheer de kropjes sla in ruim water met wat zout.
  • Haal de mooie bladen eraf en spreid deze op een theedoek uit.
  • Fruit het gesnipperde uitje in de boter aan.
  • Week het witbrood in de melk, knijp het uit en meng het met het sjalotje door het kalfsvlees.
  • Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
  • Doe de gehaktvulling op 4 slabladen en vorm er kropjes van.
  • Leg ze naast elkaar in een beboterde ovenschaal, giet de bouillon erover en zet de schaal afgedekt 20 minuten in een oven van 150°c.
  • Roer de tomatenpuree door het kookvocht.
  • Serveer met rijst.