Gevulde snijbietballetjes met pikante saus

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde snijbietballetjes met pikante saus

 

Gevulde snijbietballetjes met pikante saus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 12 grote bladeren snijbiet
  • zout
  • 500 gr kip
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lenteui
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels sherry
  • 1 mespunt gember
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 250 gr taugé
  • 2 eetlepels olie
  • 1/8 liter zoet-pikante chilisaus
  • 1/8 liter ananassap
  • 1 afgestreken eetlepel maïzena

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de stelen van de snijbietbladeren, was de bladeren zorgvuldig en blancheer ze 3 minuten in kokend gezouten water.
  • Laat de bladeren onder de koude kraan schrikken, droog ze tussen 2 theedoeken en snijd het harde gedeelte er kegelvormig uit.
  • Hak de kipfilet met een scherp mes fijn.
  • Pers de knoflook uit.
  • Maak de voorjaarsuitjes schoon, was ze en snijd ze fijn.
  • Meng het vlees met de knoflook, de voorjaarsui, de sojasaus, de sherry, het gemberpoeder en de sambal en laat het 15 minuten rusten.
  • Was de taugé en laat hem in een vergiet uitlekken.
  • Was de snijbietstelen en snijd ze in dunne repen.
  • Schep het vlees op de snijbietbladeren, rol de bladeren dicht en druk ze in een theedoek enigszins aan.
  • Stoom de snijbietballetjes 6 minuten boven kokend water.
  • Verhit de olie in een grote pan en roerbak de stelen hierin 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en blus af met de chilisaus en het ananassap.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Roer de maïzena met 1 eetlepel water los, giet dit al roerend in de pan en laat de saus binden.
  • Roer de taugé door de saus en laat hem warm worden.
  • Breng de saus eventueel op smaak met zout en serveer haar samen met de snijbietballetjes.
  • Lekker met gekookte rijst.