Gevulde speculaas 1

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde speculaas 1

 

Gevulde speculaas 1

Recept categorie Koek
Extra info Sinterklaas
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 150 gr boter
  • 2 eetlepels melk
  • 1 portie amandelspijs
  • 50 gr witte amandelen
  • 1 eidooier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in
  2. een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
  3. Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg.
  4. Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of
  5. hartvorm.
  6. Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand.
  7. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.