Gevulde speculaas 2

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde speculaas 2

 

Gevulde speculaas 2

Recept printen
Recept categorie: Koek
Dieët / Speciale gelegenheid: Sinterklaas
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 160 gr boter
  • 150 gr basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 2 eetlepels melk
  • 300 gr amandelspijs
  • 3 ei
  • 1/2 eetlepel sinaasappelrasp
  • 20 gr amandelen

Hoe maak ik het klaar:

  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe.
  • Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
  • Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed met
  • koele handen tot een samenhangend en soepel deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur rusten.
  • Verkruimel intussen de amandelspijs, voeg 2 eieren en de sinaasappelrasp toe en roer
  • alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa.
  • Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op 175°C.
  • Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van 40 x 20 cm.
  • Snijd het deeg in 2 stukken en leg 1 plak in de bakvorm.
  • Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee.
  • Verdeel het amandelspijsmengsel over het deeg, leg de tweede deeglap erop en druk
  • het wat aan.
  • Bestrijk ook deze deeglap met losgeklopt ei en druk de amandelen in het
  • deeg.
  • Bak de speculaas in 40 minuten bruin en gaar.