Gevulde tomaten met gehakt uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde tomaten met gehakt uit de oven

 

Print

Gevulde tomaten met gehakt uit de oven

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 8 grote tomaten
  • zout vers gemalen peper
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst
  • 200 gr gehakt
  • 50 gr ontbijtspek gesnipperd
  • 1 gehakte ui
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit.
  • Strooi er zout in en laat ze omgekeerd uitlekken.
  • Week het wittebrood even in water en druk het goed uit.
  • Meng er vervolgens het gehakt, de ontbijtspek, ui, ei, zout en peper door.
  • Leg in elke tomaat een balletje gehaktmengsel.
  • Verdeel hier de kaas over.
  • Zet de kapjes er schuin op.
  • Zet de tomaten in een met boter bestreken ovenvaste schotel en zet die 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).