Geweldige gebakken rijst met gember, varkensvlees, ei en Batida De Coco

Geweldige gebakken rijst met gember, varkensvlees, ei en Batida De Coco

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 8 pijnajuitjes in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote knol gember geraspt of fijn gehakt
  • 2 eieren
  • 350 gram gekookte basmatirijst
  • 100 gram erwten (diepvries)
  • 2 eetlepels soyasaus
  • peper
  • zout
  • 400 gram heel fijn gesneden varkenslapjes
  • 1 dl Batida De Coco

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak het varkensvlees in een hete wok.

  2. Doe de pijpajuintjes, de knoflook en de gember erbij en laat alles nog 2 minuten verder bakken.

  3. Breek de eieren er bij en roerbak alles een paar minuten.

  4. Schep de rijst en de doperwten door het mengsel en laat alles goed warm worden.

  5. Breng het gerecht op smaak met de Batida De Coco en de sojasaus.

  6. Kruid eventueel nog met wat peper en zout.