Geweldige gebakken rijst met gember, varkensvlees, ei en Batida De Coco

Geweldige gebakken rijst met gember, varkensvlees, ei en Batida De Coco

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 8 pijnajuitjes (in dunne ringetjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gember (geraspt of fijn gehakt)
  • 2 ei
  • 350 gram rijst
  • 100 gram erwten ((diepvries))
  • 2 eetlepels soyasaus
  • peper
  • zout
  • 400 gram heel fijn gesneden varkenslapjes
  • 1 dl Batida De Coco

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak het varkensvlees in een hete wok.
  • Doe de pijpajuintjes, de knoflook en de gember erbij en laat alles nog 2 minuten verder bakken.
  • Breek de eieren er bij en roerbak alles een paar minuten.
  • Schep de rijst en de doperwten door het mengsel en laat alles goed warm worden.
  • Breng het gerecht op smaak met de Batida De Coco en de sojasaus.
  • Kruid eventueel nog met wat peper en zout.