Ghoriba met kokos en smida

      Reacties uitgeschakeld voor Ghoriba met kokos en smida

 

Ghoriba met kokos en smida

Recept categorie Snoepgoed
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 600 gram fijne smida
  • 400 gram poedersuiker
  • 500 gram kokos
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels citroenschil
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 450 ml olie kan meer of minder zijn

Garnering:

  • poedersuiker met een beetje mazhar

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de kokos met de smida de helft van de olie erbij ,bakpoeder en de citroenschil.

  2. Mix de eieren goed met de poedersuiker

  3. Doe deze mix bij het kokos/smida beslag  en doe de rest van de olie beetje bij beetje erbij tot dat je een mooi deeg heb waar je makkelijk balletjes van kan vormen

  4. Smeer je handen in met een beetje mazhar en maak balletjes van het deeg.

  5. Haal ze door de poedersuiker

  6. Bak de ghoriba op 170 graden, ze mogen niet bruin worden aan de bovenkant, alleen onderkant een beetje