Ghoriba met kokos en smida

      Reacties uitgeschakeld voor Ghoriba met kokos en smida

 

Print

Ghoriba met kokos en smida

Categorie Snoepgoed
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 600 gram fijne smida
  • 400 gram poedersuiker
  • 500 gram kokos
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels citroenschil
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 450 ml olie kan meer of minder zijn

Garnering:

  • poedersuiker met een beetje mazhar

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de kokos met de smida de helft van de olie erbij ,bakpoeder en de citroenschil.
  • Mix de eieren goed met de poedersuiker
  • Doe deze mix bij het kokos/smida beslag  en doe de rest van de olie beetje bij beetje erbij tot dat je een mooi deeg heb waar je makkelijk balletjes van kan vormen
  • Smeer je handen in met een beetje mazhar en maak balletjes van het deeg.
  • Haal ze door de poedersuiker
  • Bak de ghoriba op 170 graden, ze mogen niet bruin worden aan de bovenkant, alleen onderkant een beetje