Gierststoofpotje met komijnekaas

      Reacties uitgeschakeld voor Gierststoofpotje met komijnekaas

 

Print

Gierststoofpotje met komijnekaas

Categorie Stoofpot
Keyword Vegetarisch
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr gierst
  • 4 uien
  • 1 grote prei
  • boter of olie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 200 gr smeltkomijnekaas
  • poeder voor preisoep
  • peterselie tijm
  • zout peper
  • koffieroom

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper de uien en de prei en snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Doe enkele eetlepels olie of boter in een grote pan (met deksel).
  • Voeg de uisnippers hieraan toe en laat ze glazig worden.
  • Voeg dan de gepelde tomaten met het vocht en de tijm toe.
  • Roer om en laat het geheel op zacht vuur 5 minuten sudderen.
  • Voeg de gierst toe, roer om en laat 20 minuten stoven.
  • Voorkom aanbakken; voeg eventueel wat water toe.
  • Meng intussen het preisoeppoeder met een grote kop heet water.
  • Vermeng de preiringen met de gierstmassa en voeg het opgeloste preisoeppoeder toe.
  • Breng het aan de kook en laat op zeer zacht vuur nog 10 minuten doorkoken.
  • Roer er nu de kaas en de peterselie door en voeg tenslotte een scheutje room toe.

Tips / Opmerkingen

Serveer met een frisse salade.