Gingerbread

      Reacties uitgeschakeld voor Gingerbread

 

Gingerbread

Op 6 januari vieren de Ierse vrouwen hun eigen feest, met een feestelijke theemiddag, waarop deze gemberkoek een glansrol heeft. De drukte van de feestdagen is daarna over, het gewone leven begint weer!

Recept categorie Koek
Keuken: Ierse keuken
Extra info Oud & Nieuw
Auteur Astrid Veltman

Tips / Opmerkingen

Zeef in een kom 225 gr bloem, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel gemberpoeder en 1 1/2
theelepel bakpoeder.
Verwarm in een pan al roerend 100 gr bruine basterdsuiker en 90 gr boterklontjes en
roer dit glad.
Voeg geleidelijk 175 gr stroop en 1 1/2 dl melk toe en roer het glad.
Laat het mengsel wat afkoelen en roer het bij het droge mengsel.
Meng er 1 klein ei, 75 gr rozijnen en 50 gr bakgember door.
Schep het mengsel in een met bakpapier beklede (brood- of cake)vorm van 23 cm
lengte en bak het 1 uur bij 180°C.
Laat het 'brood' op een rooster uitdampen.
Serveer het met roomboter.