Giouvetsi II

      Reacties uitgeschakeld voor Giouvetsi II

Giouvetsi II

gebakken lamsvlees met macaroni of rijst
Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees/ Pasta
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg lamsvlees
  • 4 tenen knoflook
  • zout (peper)
  • 1 ui
  • 4 eetlepels olie
  • citroensap
  • 1 kg tomaten
  • 6 kopjes water
  • 500 gr rijst
  • 150 gr Parmezaan

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor.
  • Giet de olie in een ovenschaal en strooi er wat peper en zout in.
  • Maak de olie, als de oven is voorverwarmd, in de oven goed heet.
  • Prik intussen met een scherp mesje in het vlees, steek in de openingen de gehalveerde knoflooktenen (laat ze niet buiten het vlees komen, want anders zullen ze in de oven verbranden) en bestrooi het vlees daarna met zout en peper. Neem de schaal uit de oven en leg het vlees erin (rol het eerst aan elke kant goed door de olie).
  • Braad het dan in een hete oven in ± 30 minuten aan.
  • Haal de schaal daarna uit de oven, voeg er de fijngesnipperde ui aan toe en besprenkel het vlees met citroensap.
  • Plaats de schaal terug in de oven tot het vlees goed gaar en bruin is.
  • Haal het vlees en de uien uit de schaal en houd ze warm.
  • Was intussen de tomaten, pel ze en wrijf ze door een zeef. Roer de tomatenmoes door de bakjus, evenals 4 kopjes kokend water als u rijst gebruikt of 6 kopjes als u macaroni gebruikt.
  • Voeg dan de rijst of macaroni toe en zet de schaal weer in de oven.
  • Schep de rijst of macaroni af en toe om.
  • Haal, als de rijst of macaroni gaar is, de schaal uit de oven en leg het vlees met de uien er weer bij. Laat de schaal enkele minuten met een handdoek erover staan.
  • U kunt deze schotel verder afmaken met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Dien het gerecht in de ovenschaal op.