Glace aux fraises

      Reacties uitgeschakeld voor Glace aux fraises

Glace aux fraises

(aardbeienijs)

Recept categorie Gerecht met fruit, IJs
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gram aardbeien
  • 3 dl slagroom
  • 1 eetlepel kirsch
  • 200 gram poedersuiker
  • ½ citroen
  • 2 eieren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de aardbeien schoon en druk ze door een zeef.

  2. Geef er onmiddelijk het sap van een halve citroen over en de kirsch.

  3. Roer er 150 g suiker door.

  4. Klop de slagroom stijf.

  5. Klop de eiwitten stijf en zodra ze schuimig beginnen te worden voegen we beetje bij beetje de rest van de suiker toe.

  6. De dooiers worden niet gebruikt.

  7. Werk de slagroom door de vruchtenpuree.

  8. Werk de slagroom door de vruchtenpuree.

  9. Werk de stijfgeslagen eiwitten erdoor.

  10. Schep in een diepvriesvorm en laat in de vriezer bevriezen.