Gnocchi a la Romana

      Geen reacties op Gnocchi a la Romana

 

Gnocchi a la Romana

Recept printen
Recept categorie: Bijgerecht/ Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1/2 liter melk
  • 125 gr griesmeel
  • 75 gr Parmezaan (geraspt)
  • zout
  • nootmuskaat
  • 2 ei (losgeklopt)
  • 55 gr boter ( + en wat vlokken om erop te leggen)
  • 50 gr belegen kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • VOORBEREIDEN: melk aan de kook brengen. Op laag vuur al roerende griesmeel in ñ 5
  • minuten gaar koken. Van vuur af parmezaanse kaas, zout, nootmuskaat, eidooiers en 30 gr boter
  • erdoor roeren. Massa op stuk plasticfolie scheppen en tot rol vormen. ñ 1 uur in koelkast laten
  • opstijven. In 1 cm dikke plakken snijden.
  • BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 èC. In ingevette ovenschaal gnocchi
  • dakpansgewijs schikken. Belegen kaas en rest van boter in vlokjes erover verdelen. In oven in ñ
  • 40 minuten goudbruin en gaar bakken.