Gnocchi a la Romana

      Geen reacties op Gnocchi a la Romana

 

Gnocchi a la Romana


Recept categorie Bijgerecht, Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1/2 liter melk
  • 125 gr griesmeel
  • 75 gr parmezaanse kaas geraspt
  • zout
  • nootmuskaat
  • 2 eidooiers losgeklopt
  • 55 gr boter + en wat vlokken om erop te leggen
  • 50 gr belegen kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. VOORBEREIDEN: melk aan de kook brengen. Op laag vuur al roerende griesmeel in ñ 5
  2. minuten gaar koken. Van vuur af parmezaanse kaas, zout, nootmuskaat, eidooiers en 30 gr boter
  3. erdoor roeren. Massa op stuk plasticfolie scheppen en tot rol vormen. ñ 1 uur in koelkast laten
  4. opstijven. In 1 cm dikke plakken snijden.
  5. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 èC. In ingevette ovenschaal gnocchi
  6. dakpansgewijs schikken. Belegen kaas en rest van boter in vlokjes erover verdelen. In oven in ñ
  7. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.