Gorgonzolafondue met mascarpone

      Geen reacties op Gorgonzolafondue met mascarpone

 

Gorgonzolafondue met mascarpone

Recept printen
Recept categorie: Fondue/ met kaas
Land van herkomst: Italië
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge wijn
  • 250 gram mascarpone ((kaas))
  • 400 gram gorgonzola ((kaas))
  • 2 eetlepels maïzena
  • ½ zakje basilicum ((à 15 gram))
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. 
  • Wijn in pan schenken en aan de kook brengen. 
  • Vuur laag draaien en mascarpone in warme wijn oplossen. 
  • Gorgonzola erboven verbrokkelen en roeren tot alle kaas gesmolten is. 
  • Maïzena oplossen in 2 eetlepels water, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. 
  • Basilicumblaadjes op elkaar leggen en in fijne reepjes snijden. 
  • Fondue op smaak brengen met peper en basilicum. 
  • Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  • Om te dippen: - blokjes Italiaans brood zoals ciabatta en foccacia - soepstengels ('grissini') - beetgaar gekookte ravioli of gnocchi - beetgare groene aspergetips - olijven - partjes verse vijg - partjes peer (met citroensap besprenkeld).