Gorgonzolafondue met mascarpone

      Geen reacties op Gorgonzolafondue met mascarpone

 

Gorgonzolafondue met mascarpone

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
Keuken: Italiaanse keuken
Keyword: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge wijn
  • 250 gram mascarpone (kaas)
  • 400 gram gorgonzola (kaas)
  • 2 eetlepels maïzena
  • ½ zakje verse basilicum (à 15 gram)
  • witte peper

Bereidingswijze

  • Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. 
  • Wijn in pan schenken en aan de kook brengen. 
  • Vuur laag draaien en mascarpone in warme wijn oplossen. 
  • Gorgonzola erboven verbrokkelen en roeren tot alle kaas gesmolten is. 
  • Maïzena oplossen in 2 eetlepels water, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. 
  • Basilicumblaadjes op elkaar leggen en in fijne reepjes snijden. 
  • Fondue op smaak brengen met peper en basilicum. 
  • Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  • Om te dippen: - blokjes Italiaans brood zoals ciabatta en foccacia - soepstengels ('grissini') - beetgaar gekookte ravioli of gnocchi - beetgare groene aspergetips - olijven - partjes verse vijg - partjes peer (met citroensap besprenkeld).