Gorgonzolafondue met mascarpone

      Geen reacties op Gorgonzolafondue met mascarpone

 

Gorgonzolafondue met mascarpone

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge wijn
  • 250 gram mascarpone (kaas)
  • 400 gram gorgonzola (kaas)
  • 2 eetlepels maïzena
  • ½ zakje verse basilicum (à 15 gram)
  • witte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. 

  2. Wijn in pan schenken en aan de kook brengen. 

  3. Vuur laag draaien en mascarpone in warme wijn oplossen. 

  4. Gorgonzola erboven verbrokkelen en roeren tot alle kaas gesmolten is. 

  5. Maïzena oplossen in 2 eetlepels water, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. 

  6. Basilicumblaadjes op elkaar leggen en in fijne reepjes snijden. 

  7. Fondue op smaak brengen met peper en basilicum. 

  8. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

  9. Om te dippen: - blokjes Italiaans brood zoals ciabatta en foccacia - soepstengels ('grissini') - beetgaar gekookte ravioli of gnocchi - beetgare groene aspergetips - olijven - partjes verse vijg - partjes peer (met citroensap besprenkeld).