Gouden kip

      Reacties uitgeschakeld voor Gouden kip

 

Gouden kip

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 kipfilets
  • 1/2 pot vloeibare honing
  • 2 eetlepels kerrie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels grove Doesburgse mosterd
  • 4 ananas schijven
  • maïzena
  • peper
  • zout
  • 1 handje rozijnen
  • water
  • wat verse peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en laat dit intrekken.
  2. Maak een papje van de honing, de kerrie, de ketjap en de mosterd en doe daar het handje rozijnen door.

  3. Doe een laagje water van ± 1 cm in een ovenschaal en leg de stukken kip hierin.
  4. Verdeel het honingpapje erover tot alle kip is bedekt.
  5. Leg aluminiumfolie over de schaal en zet hem 1 uur in een oven van 250°C.
  6. Bedruip de kip af en toe.
  7. Haal het folie na ± 3 kwartier weg om een bruin korstje op de kip te krijgen.
  8. Bind wat ananassap met maïzena, voeg dit, als de kip gaar is, bij het honingmengsel en roer tot de saus een beetje lobbig is geworden.

  9. Schep de saus over de kip.
  10. Rangschik de stukken kip op een schaal en garneer met de ananas.
  11. Strooi er wat peterselie over.
  12. Lekker met rijst en een salade.