Goulash a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Goulash a la Sandra uit de slowcooker

 

Goulash a la Sandra uit de slowcooker

Gemaakt in een 6 liter Crockpot, voor 6 personen.
Voor mensen die Weight Watchers doen, het is 6 punten per persoon gebaseerd op 6 porties.
Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Extra info Weight watcher waardig
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 700 gram magere runderbraadlap Iers in blokjes
  • 600 gram hamlappen in blokjes
  • 150 gram bacon broodbeleg, klein gesneden
  • 1 pakje gezeefde tomaat 330 ml
  • 1 prei stengel in halve maantjes gesneden
  • 4 of 5 paprika’s kleur naar keus, in blokjes gesneden
  • 1 winterpeen 200 gram, in halve maantjes gesneden
  • 2 grote of 4 kleine uien grof gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 2 rode pepers klein gesneden
  • 4 laurierblaadjes in een kruidenbol
  • 8 kruidnageltjes in een kruidenbol
  • 1 bosje tijm in kruidenbol
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 dessertlepel cayennepeper
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 100 ml rode wijn
  • 4 eetlepels bloem
  • peper en zout uit de molen
  • 1 eetlepel becel light

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bestrooi de blokjes rundvlees hamlap met peper,zout en bloem. (Ik doe het altijd in een plastic zak, zout, peper en bloem erbij, goed schudden, je hebt weinig troep en al je vlees zit goed in de bloem.
  2. Doe de kruiden in de kruidenbol.
  3. Fruit in de becel de bacon, ui, rode peper, knoflook en de prei een minuut of 5. (dit kan in de uitneembare pan als die op het gas mag, anders moet je het later in de slowcooker overgooien).
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut of 2 op hoog vuur mee.
  5. Blus af met de rode wij en voeg het vlees toe. Roerbak dat op hoog vuur een minuut of 5 mee.
  6. Zet de uitneembare pan terug in de houder (of gooi het nu over in de slowcooker) en meng met de gezeefde tomaat, de wortel, paprika, karwijzaad, maggiblokjes en de cayennepeper.
  7. Roer goed door elkaar en doe de kruidenbol (waar de tijm, de kruidnagels en de laurierblaadjes in zitten).tussen het vlees.
  8. Zet de slowcooker 8 uur op low. Haal na 7,5 uur de deksel eraf en laat het laatste half uurtje zonder deksel indikken.

Tips / Opmerkingen

Serveer met gekookte aardappels of rijst. Die punten moet je er zelf nog bij tellen, dat ligt aan de hoeveelheid die je eet. Als je er 200 gram aardappels per persoon of 100 gram (gekookt gewogen= 40 gram ongekookt) rijst erbij eet, komt er 4 punten per persoon bij. Dan is de complete maaltijd dus 10 punten.