Goulash-soep

      Reacties uitgeschakeld voor Goulash-soep

 

Goulash-soep

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Land van herkomst: Hongarije
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 ui
  • 250 gr mager rundssoepvlees zonder been
  • 40 gr reuzel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 3 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 2 aardappel
  • 1 koffielepel gedroogde marjolein
  • cayennepeper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de uien en snijd ze overlangs door
  • Snijd de helften in dunne halve ringen
  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes
  • Verhit de reuzel en doe er het vlees bij en bak het mooi bruin
  • Voeg er de uiringen en de geperste knoflook bij
  • Laat zachtjes stoven tot de uien goudgeel zijn
  • Roer de tomtenpuree door de inhoud van de pan en sluit deze
  • Smoor alles 10 minuten op een zacht vuur
  • Strooi de paprikapoeder in de pan en roer goed om
  • Giet 1 liter heet water bij het vlees
  • Doe het laurierblad erbij en breng aan de kook
  • Sluit de pan en laat 1 uur trekken
  • Pel en ontpit de tomaten en snij ze blokjes
  • Snij de paprika overlangs in twee
  • Verwijder de zaadlijsten en de steel en snij in smalle reepjes of blokjes
  • Schil de wortel en snij hem in kleine blokjes
  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes
  • Voeg de paprika, wortel en aardappelstukjes bij de soep samen met de marjolein
  • Laat de soep op een zacht vuur koken tot alle groenten en vlees gaar zijn
  • Voeg de stukjes tomaat bij de soep en kruid met cayennepeper en zout