Goulash-soep

      Reacties uitgeschakeld voor Goulash-soep

 

Goulash-soep

Recept categorie Soepen
Keuken: Hongaarse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 uien
  • 250 gr mager rundssoepvlees zonder been
  • 40 gr reuzel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 2 aardappelen
  • 1 koffielepel gedroogde marjolein
  • cayennepeper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de uien en snijd ze overlangs door
  2. Snijd de helften in dunne halve ringen
  3. Snijd het vlees in dobbelsteentjes
  4. Verhit de reuzel en doe er het vlees bij en bak het mooi bruin
  5. Voeg er de uiringen en de geperste knoflook bij
  6. Laat zachtjes stoven tot de uien goudgeel zijn
  7. Roer de tomtenpuree door de inhoud van de pan en sluit deze
  8. Smoor alles 10 minuten op een zacht vuur
  9. Strooi de paprikapoeder in de pan en roer goed om
  10. Giet 1 liter heet water bij het vlees
  11. Doe het laurierblad erbij en breng aan de kook
  12. Sluit de pan en laat 1 uur trekken
  13. Pel en ontpit de tomaten en snij ze blokjes
  14. Snij de paprika overlangs in twee
  15. Verwijder de zaadlijsten en de steel en snij in smalle reepjes of blokjes
  16. Schil de wortel en snij hem in kleine blokjes
  17. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes
  18. Voeg de paprika, wortel en aardappelstukjes bij de soep samen met de marjolein
  19. Laat de soep op een zacht vuur koken tot alle groenten en vlees gaar zijn
  20. Voeg de stukjes tomaat bij de soep en kruid met cayennepeper en zout