Goulashsoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Goulashsoep 2

 

Print

Goulashsoep 2

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr doorregen borstlappen
  • 50 gr reuzel
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 grote gesnipperde ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel kummelzaadjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 rode paprika's
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het vlees in kleine stukken.
  • Verhit de gesneden reuzel in een braadpan en bak de stukjes vlees hierin snel aan alle kanten goudbruin.
  • Strooi de bloem erover en laat ook die lichtbruin kleuren.
  • Voeg de uisnippers toe en matig het vuur.
  • Roer er, als de uisnippers goudgeel zijn, de tomatenpuree door en voeg dan de knoflook, de kruidnagels, de kummelzaadjes, het paprikapoeder en de in repen gesneden paprika's toe.
  • Giet er 1 1/4 liter water bij, leg een deksel op de pan en laat de soep op laag vuur 3 uur trekken.
  • Voeg dan de aardappelen en naar smaak zout toe en laat de soep nog opstaan tot de aardappelstukjes gaar zijn.