Grand Marnier tulband voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Grand Marnier tulband voor de Kerst

 

Grand Marnier tulband voor de Kerst

Recept printen Pin
Recept categorie: Gebak/ met fruit
Land van herkomst: Nederland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 tulband (kant-en-klaar gekocht)
  • ca. 1 borrelglaasje Grand Marnier
  • vers fruit naar keuze (: mango, aardbeien, peer, banaan, ananas, blauwe bessen enz.)
  • ¼ liter slagroom
  • suiker
  • zilveren balletjes ( (taartversiering))

Ook nodig:

  • bedruipspuit met holle naald

Hoe maak ik het klaar:

  • Steek de holle naald in de Grand Marnier en zuig de alcohol op door het rubber balletje iets in de knijpen en dan de hand weer te ontspannen.
  • Steek nu de naald hier en daar in de tulband en spuit de likeur in de cake.
  • Herhaal de handeling enkele malen zodat de tulband aangenaam vochtig en geurig wordt.
  • Verpak de tulband in huishoudfolie.
  • Snijd het geschilde fruit in kleine stukjes.
  • Klop de slagroom met een beetje suiker stijf.
  • Schep het fruit in de holte van de uitgepakte tulband, die op een schaal is neergezet. 
  • Schep eventueel wat fruit rond de tulband.
  • Versier de tulband met een toef slagroom en de kleine zilveren balletjes.
  • Snijd de tulband aan tafel in stukken.

Wijnadvies: Schenk een halfzoete witte Graves Supérieures (9-11°C). Zijn beschaafde zoetheid sluit mooi aan bij de tulband.

    Tips / Opmerking

    Suggestie:
    • In goed gesorteerde huishoudspeciaalzaken en kookwinkels kunt een zogenaamde bedruipspuit kopen. Een handig keukenhulpje want met dit instrument waarop ook een holle naald bevestigd kan worden, kan niet alleen een tulband of cake geraffineerd op smaak worden gebracht, zoals in bijgaand recept, maar bijvoorbeeld ook braadvocht uit de braadslee worden opgezogen om vervolgens in of over het vlees te spuiten.• In plaats van Grand Marnier kan ook een andere likeur naar keuze worden gebruikt. Bijvoorbeeld crème de cassis.• Kleur de slagroom roze door er voor het stijfkloppen een scheutje crème de cassis in plaats van suiker aan toe te voegen.• Vul de holte van de tulband vlak voor het opdienen met stracciatella-ijs. Bestrooi de slagroom met een beetje cacaopoeder en garneer met chocolade hulstblaadjes.