Grande entrée met kaas Appel-stiltonstrudel met portsausje

      Reacties uitgeschakeld voor Grande entrée met kaas Appel-stiltonstrudel met portsausje
Print

Grande entrée met kaas Appel-stiltonstrudel met portsausje

Categorie Gerecht met kaas, Voorgerecht
porties 10 plakken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kleine geschilde appels in blokjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 225 gr grof verkruimelde Stiltonkaas
  • tijmpoeder
  • zout versgemalen peper
  • 10 vellen ontdooid fyllodeeg
  • 100 gr gesmolten boter
  • 100 gr paneermeel
  • 1 rode appel

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de blokjes appel, het citroensap, de Stilton, een snuifje tijmpoeder en
  • peper en zout in een kom en schep alles goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 175° C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Leg een vochtige theedoek op het aanrecht.
  • Spreid 2 vellen fyllodeeg op de theedoek uit en bestrijk die met gesmolten
  • boter.
  • Bestrooi ze licht met paneermeel.
  • Spreid hierop weer 2 vellen fyllodeeg uit, bestrijk ze met gesmolten boter en
  • bestrooi met paneermeel.
  • Herhaal deze handeling nog 3 keer (houd wat boter en paneermeel achter).
  • Verdeel het appel-Stiltonmengsel over het deeg (laat de rand vrij) en rol het
  • deeg en de vulling met behulp van de theedoek op.
  • Leg de strudel met de naad naar onder op de bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant met de rest van de gesmolten boter en bestrooi met de
  • rest van het paneermeel.
  • Laat de strudel in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar worden.
  • Steek met een ster-uitsteekvormpje 4 sterretjes uit de rode appel.
  • Snijd van de strudel 4 schuine plakken en leg die op 4 borden.
  • Bewaar de rest van de strudel koel.
  • Verwarm de strudel dan 15 minuten in een voorverwarmde oven van 225°C.

Portsausje

  • Doe 1 1/2 dl port, 1 theelepel cranberrycompote en 1 theelepel suiker in een
  • steelpannetje en laat het in 2 minuten iets inkoken.
  • Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
  • Verwarm het sausje vlak voor het serveren nog een keer.