Gratin dauphinoise

      Reacties uitgeschakeld voor Gratin dauphinoise

 

Helaas heeft dit gerecht nog geen foto
Print

Gratin dauphinoise

Aardappel gratin
Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Ovenschotel
Keyword Vegetarisch
porties 35 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 teen knoflook
  • 4 st. ui
  • 50 gr. boter
  • 3 kg. geschilde bonken
  • ltr. runderbouillon of gevogeltebouillon
  • ½ ltr. room
  • 30 gr. zout
  • 2 gr. peper
  • 2 gr. gedroogd tijmblad
  • 20 st in ringen gesneden zwarte olijven

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de knoflook en de uien schoon.
  • Hak de knoflook fijn, halveer de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Zweet dit aan in de boter in een 10 ltr. pan.
  • Snijd de aardappels m.b.v. de magi-mix in dunne plakjes en voeg deze toe aan de uien.
  • Meng dit goed door elkaar.
  • Voeg nu de overige ingrediënten toe en breng het aan de kook
  • Roer regelmatig met een schuimspaan over de bodem want het brand snel aan.
  • Laat de massa ca. 5 minuut zachtjes doorkoken en gooi het dan over in een gastronormbak.
  • Bij gebruik de gratin in oat-meal schaaltjes scheppen, bestrooien met mie de pain (witte broodkruim) en de randen heel goed schoon maken.
  • De gratin moet minimaal 15 minuten verwarmd worden in de confectomaat op 150°c