Gremolata

      Geen reacties op Gremolata

 

Gremolata

Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Het woord gremolata komt van het Italiaanse gremire, dat vullen betekent. Een bekende toepassing van gremolata is in de Milanese stoofschotel ossobuco

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Eventueel:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Spoel de citroen en sinaasappel en rasp deze met een fijne rasp.
  2. Hak de knoflook fijn en houd deze even onder heet water, zodat het hele scherpe eraf is.
  3. Pluk de bladpeterselie en hak deze fijn.
  4. Snijd de ansjovis klein.
  5. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Gremolata is een echte smaakmaker.
Lekker om groente-, vis- en vleesgerechten mee af te maken.
Oorspronkelijke werd alleen citroenrasp, peterselie en knoflook gebruikt, maar je kunt ook nog wat olijfolie of rode peper toevoegen voor extra pit.