Grieks slaatje met lamsvlees en oreganodressing

      Reacties uitgeschakeld voor Grieks slaatje met lamsvlees en oreganodressing

Grieks slaatje met lamsvlees en oreganodressing

Recept categorie Gerecht met vlees, Salades
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 280 gr zuivere lamsfilet
  • peper en zout
  • boter
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr fetakaas
  • 150 gr gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 12 zwarte olijven
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Voor het sausje:

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eidooier
  • 1/2 teentje geperste knoflook
  • 1/2 bosje verse oregano
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl maïsolie
  • l dl witte wijnazijn
  • peper en zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kruid de lamsfilet en bak hem in ± 6 minuten rosé aan in boter.
  2. Laat ze afkoelen.
  3. Snijd de courgette in ringen van 1 cm en kook ze in licht gezouten water gaar, of stoom ze.
  4. Laat ze ook afkoelen.
  5. Mix voor het sausje de mosterd met de eidooier, de knoflook en de oregano en voeg er geleidelijk de oliën en de azijn aan toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de lamsfilet in blokjes van 1 cm en de feta in dobbelsteentjes.
  8. Schik de sla op 4 borden en schep er wat saus over.
  9. Garneer met het lamsvlees, de fetakaas, de courgette, de partjes tomaat en de zwarte olijven.
  10. Strooi er nog wat bieslook over.

Tips / Opmerkingen

Schenk hierbij een glaasje Retsina.