Grieks slaatje met lamsvlees en oreganodressing

      Reacties uitgeschakeld voor Grieks slaatje met lamsvlees en oreganodressing

Grieks slaatje met lamsvlees en oreganodressing

Recept printen
Recept categorie: met vlees/ Salades
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 280 gr zuivere lamsfilet
  • peper & zout
  • boter
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr Feta
  • 150 gr gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 12 olijven
  • 2 eetlepels bieslook

Voor het sausje:

Hoe maak ik het klaar:

  • Kruid de lamsfilet en bak hem in ± 6 minuten rosé aan in boter.
  • Laat ze afkoelen.
  • Snijd de courgette in ringen van 1 cm en kook ze in licht gezouten water gaar, of stoom ze.
  • Laat ze ook afkoelen.
  • Mix voor het sausje de mosterd met de eidooier, de knoflook en de oregano en voeg er geleidelijk de oliën en de azijn aan toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de lamsfilet in blokjes van 1 cm en de feta in dobbelsteentjes.
  • Schik de sla op 4 borden en schep er wat saus over.
  • Garneer met het lamsvlees, de fetakaas, de courgette, de partjes tomaat en de zwarte olijven.
  • Strooi er nog wat bieslook over.

Tips / Opmerking

Schenk hierbij een glaasje Retsina.