Griekse dolmas met tomatensalade

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse dolmas met tomatensalade

Griekse dolmas met tomatensalade


Recept categorie Salades
Keuken: Griekse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 bakje romaatjes (minitomaatjes, 250 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 zakje veldsla (75 gram)
  • 2 blikje dolma's (à 200 gram)
  • 100 gram feta kaasblokjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Grill voorverwarmen.

  2. Tomaatjes wassen en in ingevette ovenschaal leggen.

  3. Met 1 eetlepel olie besprenkelen en 5 minuten onder grill roosteren.

  4. Rest van olie met citroensap en zout en peper tot dressing kloppen.

  5. Veldsla over vier borden verdelen.

  6. Dolmas erop leggen.

  7. Tomaatjes ernaast leggen en feta over tomaatjes verdelen.

  8. Met dressing besprenkelen.

  9. Wijnadvies: Moncaro Marche Trebbiano