Griekse gebakken inktvis

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse gebakken inktvis

Griekse gebakken inktvis

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Griekse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg pijlinktvis (vers of diepvries)
  • bloem
  • 1 citroen
  • 1/2 liter olie
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de inktvissen goed.
  2. Houd met één hand het lichaam vast en trek met de andere hand de tentakels uit het lichaam.

  3. Verwijder de ogen, evenals het stukje kraakbeen binnenin.
  4. Stroop het vel af en snijd het vlees in ringen.
  5. Was die en laat ze uitlekken.
  6. Zout de vis, bestrooi met bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  7. Laat de olie zeer heet worden en bak de mootjes vis rondom bruin.
  8. Leg de vis, als alle stukjes zijn gebakken, terug in de pan (het vuur is uit) en schenk er het sap van de citroen over.

Tips / Opmerkingen

Serveer de vis warm.