Griekse gebakken inktvis

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse gebakken inktvis

Griekse gebakken inktvis

Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg pijlinktvis ((vers of diepvries))
  • bloem
  • 1 citroen
  • 1/2 liter olie
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de inktvissen goed.
  • Houd met één hand het lichaam vast en trek met de andere hand de tentakels uit het lichaam.
  • Verwijder de ogen, evenals het stukje kraakbeen binnenin.
  • Stroop het vel af en snijd het vlees in ringen.
  • Was die en laat ze uitlekken.
  • Zout de vis, bestrooi met bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  • Laat de olie zeer heet worden en bak de mootjes vis rondom bruin.
  • Leg de vis, als alle stukjes zijn gebakken, terug in de pan (het vuur is uit) en schenk er het sap van de citroen over.

Tips / Opmerking

Serveer de vis warm.