Griekse gehaktsteak met kaasvulling

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse gehaktsteak met kaasvulling

Griekse gehaktsteak met kaasvulling

Recept categorie Gerecht met vlees
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr rundergehakt
  • 4 eetlepels gecondenseerde melk
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr feta
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng in een schaal het rundergehakt met de gecondenseerde melk, peper en zout door elkaar.
  2. Spoel de peterselie koud af en kneed het met de geschilde en geperste knoflook door het gehakt.

  3. Maak van het gehakt 4-5 flinke ballen en sla die enigszins plat.
  4. Verdeel de fetakaas in evenveel stukken als er gehaktballen zijn, leg die in het midden van elke gehaktbal en vouw het gehakt erover, zodat de kaas niet meer zichtbaar is.

  5. Bevochtig uw handen met koud water en wentel de gehaktsteaks door het paneermeel.

  6. Maak de olie op hoog vuur in een grote koekenpan heet en bak daarin de gehaktsteaks in ± 10 minuten rondom bruin.