Griekse gehaktsteak met kaasvulling

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse gehaktsteak met kaasvulling

Griekse gehaktsteak met kaasvulling

Recept printen
Recept categorie: met vlees
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr gehakt
  • 4 eetlepels melk
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr feta
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng in een schaal het rundergehakt met de gecondenseerde melk, peper en zout door elkaar.
  • Spoel de peterselie koud af en kneed het met de geschilde en geperste knoflook door het gehakt.
  • Maak van het gehakt 4-5 flinke ballen en sla die enigszins plat.
  • Verdeel de fetakaas in evenveel stukken als er gehaktballen zijn, leg die in het midden van elke gehaktbal en vouw het gehakt erover, zodat de kaas niet meer zichtbaar is.
  • Bevochtig uw handen met koud water en wentel de gehaktsteaks door het paneermeel.
  • Maak de olie op hoog vuur in een grote koekenpan heet en bak daarin de gehaktsteaks in ± 10 minuten rondom bruin.