Griekse moussaka

      Geen reacties op Griekse moussaka

 

Griekse moussaka

Griekse moussaka

Recept printen Pin
Recept categorie: met groenten/ met vlees/ Ovenschotel
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 6 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1250 g aubergine
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 30 g boter
  • 750 g gehakt
  • 2 blikken tomaten (à circa 400 g)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 125 ml witte wijn
  • Zout
  • Peper
  • 3 el paneermeel
  • 2 ei
  • 50 ml olijfolie
  • 500 ml bechamelsaus (kant-en-klaar)
  • 2 ei
  • 100 g jong belegen kaas (geraspt)

Hoe maak ik het klaar:

  • De aubergines in dikke plakken snijden, met zout bestrooien en ongeveer 20 minuten laten intrekken.
  • De ui fruiten in de boter, het gehakt toevoegen en rul bakken.
  • De in grove stukken gesneden tomaten, peterselie en wijn toevoegen.
  • Met zout en peper goed op smaak brengen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. Paneermeel en eiwitten erdoorheen roeren.
  • De plakken aubergine even onder koud water afspoelen, droogdeppen en goudgeel bakken in de olijfolie.
  • Een ovenschaal (31 x 22 cm) met de helft van de aubergineplakken beleggen, het gehaktmengsel daarover verdelen.
  • De resterende aubergineplakken hierover verdelen.
  • De eierdooiers en ongeveer twee-derde van de kaas met de bechamelsaus mengen.
  • De saus over de aubergineplakken verdelen, met de rest van de kaas bestrooien en onafgedekt goudgeel bakken.
  • Bak de moussaka op Hetelucht Plus 170-190°C gedurende 45-55 minuten op het 1e niveau van onderen.

Tip:

  • Een snelle bechamelsaus kunt u als volgt maken.
  • 50 g blokjes ham aanbakken in 30 g boter,
  • al roerend 40 g bloem erdoorheen mengen.
  • 250 ml melk toevoegen, roeren en ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.