Griekse ovenschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse ovenschotel

Griekse ovenschotel

Recept categorie Ovenschotel
Keuken: Griekse keuken
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr penne rigate
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grofgesneden ui
  • 2 fijngesneden knoflooktenen
  • 250 gr lamsgehakt
  • 2 zongedroogde tomaten in reepjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven in stukjes
  • 75 gr fijngesneden rauwe ham
  • 75 gr pepersalami in reepjes
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 1 eetlepel fijngesneden tijmblaadjes
  • 1 eetlepel fijngesneden oreganoblaadjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eieren
  • 6 ontdooide plakjes roomboterbladerdeeg
  • bloem
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 takjes basilicum
  • ovenschaal

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met
  2. zout beetgaar; giet af en laat afkoelen.
  3. Verhit de olijfolie en bak de ui en de knoflook hierin zachtjes 3-4 minuten.
  4. Bak het lamsgehakt 8 minuten zachtjes mee en voeg dan de tomaat, olijven,
  5. ham, salami, basilicum, tijm en oregano toe.
  6. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en kaneel.
  7. Roer de crème fraîche en 3 eieren los, roer dit van het vuur af door het
  8. gehaktmengsel en laat het geheel afkoelen.
  9. Verwarm de oven voor op 200°C.
  10. Verdeel het bladerdeeg in 2 x 3 plakjes en rol het deeg met een beetje bloem
  11. tot 2 flinke deeglappen uit.
  12. Leg 1 deeglap op de bodem van de ovenschaal en prik er met een vork
  13. gaatjes in.
  14. Schep de helft van de koude pasta op het deeg, schep het gehaktmengsel op
  15. de pasta en dek af met de rest van de pasta.
  16. Dek de ovenschaal af met de tweede deeglap.
  17. Klop 1 ei los met de kerrie en 1/2 theelepel zout en bestrijk het deeg met dit
  18. eimengsel.
  19. Maak in het deegdeksel een gaatje van 1 1/2-2 cm doorsnee en steek hierin
  20. een schoorsteentje van aluminiumfolie, zodat het vocht kan ontsnappen.
  21. Bak het gerecht in het midden van de oven in 40 minuten gaar.

Tips / Opmerkingen

Lekker met Griekse salade.