Griekse schuitjes met milde schapenkaas, ui en olijven

      Geen reacties op Griekse schuitjes met milde schapenkaas, ui en olijven

 

Griekse schuitjes met milde schapenkaas, ui en olijven

Griekse schuitjes met milde schapenkaas, ui en olijven

Print Pin
Categorie: Gerecht met groenten, Hartige taart, Warme hapjes
Keuken: Griekse keuken
Keyword: Vegetarisch
porties: 8 stuks
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 250 g milde schapenkaas in schijven gesneden
  • 2 kleine rode uien in ringen snijden
  • Ca. 20 Kalamata olijven alternatief groene ontpitte olijven
  • Zout peper uit de pepermolen
  • 1 ei om te bestrijken

Bereidingswijze

  • Haal het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.
  • Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.
  • Snijdt rechthoeken van 10 x 12 cm uit het deeg.
  • Prik met een vork in het midden van de bladerdeeg gaatjes (hierdoor blijft het deeg in het midden laag).
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Leg de schijven schapenkaas op het bladerdeeg.
  • Leg daarna de uienringen en de olijven op het deeg.
  • Bak het deeg midden in de oven, gedurende ca. 18 min. goudbruin.

Tips / Opmerkingen

2 cm van de rand vrijhouden, zodat de rand mooi omhoog bakt.