Griekse zwaardvisspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse zwaardvisspiesjes

Griekse zwaardvisspiesjes

Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Kneus de rozemarijnblaadjes met een theelepel.
  • Pel de ui en snijd hem in vieren.
  • Snijd de pepertjes in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd het in kleine reepjes.
  • Meng voor de marinade 5 eetlepels olijfolie, de witte wijn, de rozemarijn, 5 laurierblaadjes, de ui en de pepertjes.
  • Snijd de zwaardvis in blokjes van 3 1/2 cm en doe die in de marinade.
  • Laat op een koele plaats enkele uren marineren, schep af en toe om.
  • Week 4-6 lange satéprikkers in koud water.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  • Verdeel de citroen in 4-6 partjes, voor iedere prikker één.
  • Neem de blokjes zwaardvis uit de marinade en steek ze afwisselend met een stukje paprika aan de prikkers.
  • Steek er af en toe een stukje laurierblad tussen en doe er als laatste een partje citroen bij.
  • Bestrijk de spiesjes met de marinade en leg ze 10 minuten onder de grill.
  • Keer ze tussentijds en bestrijk met olijfolie.
  • Garneer met wat rozemarijn.