Griekse zwaardvisspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Griekse zwaardvisspiesjes

Griekse zwaardvisspiesjes

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kneus de rozemarijnblaadjes met een theelepel.
  2. Pel de ui en snijd hem in vieren.
  3. Snijd de pepertjes in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd het in kleine reepjes.

  4. Meng voor de marinade 5 eetlepels olijfolie, de witte wijn, de rozemarijn, 5 laurierblaadjes, de ui en de pepertjes.

  5. Snijd de zwaardvis in blokjes van 3 1/2 cm en doe die in de marinade.
  6. Laat op een koele plaats enkele uren marineren, schep af en toe om.
  7. Week 4-6 lange satéprikkers in koud water.
  8. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  9. Verdeel de citroen in 4-6 partjes, voor iedere prikker één.
  10. Neem de blokjes zwaardvis uit de marinade en steek ze afwisselend met een stukje paprika aan de prikkers.

  11. Steek er af en toe een stukje laurierblad tussen en doe er als laatste een partje citroen bij.

  12. Bestrijk de spiesjes met de marinade en leg ze 10 minuten onder de grill.
  13. Keer ze tussentijds en bestrijk met olijfolie.
  14. Garneer met wat rozemarijn.