Griesmeeltimbaaltjes met boerenjongens

      Geen reacties op Griesmeeltimbaaltjes met boerenjongens

 

Griesmeeltimbaaltjes met boerenjongens

Recept categorie Nagerecht
Porties 8
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 liter melk
  • 90 gr suiker
  • 100 gr griesmeel
  • 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn
  • 35 gr vanillelikeur Van Wees*1
  • 2 eieren gesplitst
  • 1 flesje rode bessensap
  • 1-2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel-esprit Van Wees*1
  • 2 eetlepels aardappelmeel
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 eetlepels geraspte amandelen

Hoe maak ik het klaar?

  1. extra nodig: 8 timbaaltjes (inh. dl)
  2. Melk aan de kook brengen. Suiker en griesmeel mengen. Bij kokende melk doen en blijven
  3. roeren tot gewenste dikte. Boerenjongens met brandewijn, amandel en vanillelikeur toevoegen.
  4. Van vuur af dooiers erdoor roeren. Eiwitten stijfkloppen en door mengsel spatelen. Timbaaltjes
  5. afspoelen met koud water.
  6. Met mengsel vullen. In ñ 2 uur in koelkast laten opstijven.
  7. Saus: bessensap met kaneel-esprit, 1 dl water en suiker verwarmen. Alcohol laten verdampen.
  8. Zonodig binden met aardappelmeel opgelost in 2 eetlepels water. Garneren met stijfgeklopte
  9. slagroom.
  10. *1 de vanillelikeur kunt u vervangen door 1 theelepel vanilleessence opgelost in 2 eetlepels
  11. brandewijn van boerenjongens en de kaneel-esprit door 1/2 dl kaneellikeur