Griesmeeltimbaaltjes met boerenjongens

      Geen reacties op Griesmeeltimbaaltjes met boerenjongens

 

Print

Griesmeeltimbaaltjes met boerenjongens

Categorie Nagerecht
porties 8
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 liter melk
  • 90 gr suiker
  • 100 gr griesmeel
  • 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn
  • 35 gr vanillelikeur Van Wees*1
  • 2 eieren gesplitst
  • 1 flesje rode bessensap
  • 1-2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel-esprit Van Wees*1
  • 2 eetlepels aardappelmeel
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 eetlepels geraspte amandelen

Hoe maak ik het klaar:

  • extra nodig: 8 timbaaltjes (inh. dl)
  • Melk aan de kook brengen. Suiker en griesmeel mengen. Bij kokende melk doen en blijven
  • roeren tot gewenste dikte. Boerenjongens met brandewijn, amandel en vanillelikeur toevoegen.
  • Van vuur af dooiers erdoor roeren. Eiwitten stijfkloppen en door mengsel spatelen. Timbaaltjes
  • afspoelen met koud water.
  • Met mengsel vullen. In ñ 2 uur in koelkast laten opstijven.
  • Saus: bessensap met kaneel-esprit, 1 dl water en suiker verwarmen. Alcohol laten verdampen.
  • Zonodig binden met aardappelmeel opgelost in 2 eetlepels water. Garneren met stijfgeklopte
  • slagroom.
  • *1 de vanillelikeur kunt u vervangen door 1 theelepel vanilleessence opgelost in 2 eetlepels
  • brandewijn van boerenjongens en de kaneel-esprit door 1/2 dl kaneellikeur