Groene asperges in kaasbeslag

      Reacties uitgeschakeld voor Groene asperges in kaasbeslag

Groene asperges in kaasbeslag

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr groene asperges
  • water
  • zout
  • frituurolie of -vet
  • 70 gr bloem
  • 50 gr Parmezaanse kaas geraspte
  • 1 ei
  • 1 1/2 dl witte wijn
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de asperges op gelijke lengte (groene asperges hoeven niet te worden geschild) en kook ze in ruim water met zout in ± 5 minuten beetgaar.

  2. Laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
  3. Verwarm de olie of het vet in een frituurpan tot 180°C.
  4. Klop intussen de bloem met de kaas, het ei en de wijn in een diep bord tot een glad en dun beslag en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.

  5. Haal de asperges één voor één door het beslag, frituur ze met vier tegelijk in 2-3 minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken.

  6. Leg de asperges op vier borden en strooi de peterselie erover.