Groene asperges met sojasaus en sesamzaad

      Reacties uitgeschakeld voor Groene asperges met sojasaus en sesamzaad

 

Groene asperges met sojasaus en sesamzaad

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 24 groene asperges ± 750 gr
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de asperges schoon door ± 2 cm van de onderkant af te breken en de stelen met een dunschiller tot ± 5 cm van de top te schillen.

  2. Snijd de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de asperges ± 1 minuut.
  4. Strooi de suiker erover en roerbak nog 30 seconden.
  5. Giet de sojasaus erover en roerbak weer ± 30 seconden.
  6. Verhit de sesamzaadjes in een apart pannetje en rooster ze lichtbruin.
  7. Neem ze van het vuur en strooi ze over de asperges.
  8. Serveer de asperges direct.