Groene aspergesalade met feta en spinazie

      Reacties uitgeschakeld voor Groene aspergesalade met feta en spinazie
Print

Groene aspergesalade met feta en spinazie

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Salades
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 gele paprika
  • 2 bosuitjes
  • 500 gr groene asperges
  • 100 gr spinazie
  • 100 gr feta
  • 2 eetlepels kruidenazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse dragon
  • 4 theelepels dragonmosterd
  • zout versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de asperges schoon, snijd ze in drieën en kook ze in ruim kokend water met zout in ± 4 minuten beetgaar.
  • Maak intussen de paprika schoon en snijd hem in ringen.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Was de spinazie, verwijder de steeltjes, en laat de groente in een vergiet goed uitlekken.
  • Snijd de feta in blokjes.
  • Laat de asperges in een zeef uitlekken.
  • Klop de azijn, de mosterd en de olie met zout en peper tot een sausje en roer de dragon erdoor.
  • Verdeel de spinazie, de paprikaringen, de asperges en de feta over de borden.
  • Schenk de dressing erover en strooi er de uiringetjes over.
  • Lekker met geroosterde pitabroodjes.