Groene erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Groene erwtensoep

 

Groene erwtensoep 2

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr klapstuk
  • 400 gr spliterwten
  • 1 1/2 liter water
  • 100 gr spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 Aardappelen
  • 1/4 knolselderij
  • 100 gr spruitjes
  • 100 gr sperziebonen
  • zout peper
  • worcestershiresaus
  • 1/2 bosjes kervel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de klapstuk met de spliterwten, 1 theelepel zout en wat peper in het water aan de kook en laat het op een vlamverdeler 2 uur zachtjes koken.

  2. Neem het vlees uit de pan en snijd het klein.
  3. Giet de bouillon in een andere pan, pureer de erwtenmassa en verdun de puree geleidelijk met de bouillon.

  4. Bak de spekblokjes uit.
  5. Snipper de ui en de knoflook en bak ze in het bakvet goudgeel.
  6. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  7. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  8. Halveer de spruitjes en breek de sperziebonen.
  9. Laat de groenten 20 minuten in de soep meekoken.
  10. Roer het kleingesneden vlees door de soep en breng de soep op smaak met  zout en een paar druppels worcestershiresaus.peper,

  11. Snijd de kervel fijn en strooi dit over de soep.