Groene erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Groene erwtensoep

 

Print

Groene erwtensoep 2

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr klapstuk
  • 400 gr spliterwten
  • 1 1/2 liter water
  • 100 gr spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 Aardappelen
  • 1/4 knolselderij
  • 100 gr spruitjes
  • 100 gr sperziebonen
  • zout peper
  • worcestershiresaus
  • 1/2 bosjes kervel

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de klapstuk met de spliterwten, 1 theelepel zout en wat peper in het water aan de kook en laat het op een vlamverdeler 2 uur zachtjes koken.
  • Neem het vlees uit de pan en snijd het klein.
  • Giet de bouillon in een andere pan, pureer de erwtenmassa en verdun de puree geleidelijk met de bouillon.
  • Bak de spekblokjes uit.
  • Snipper de ui en de knoflook en bak ze in het bakvet goudgeel.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  • Halveer de spruitjes en breek de sperziebonen.
  • Laat de groenten 20 minuten in de soep meekoken.
  • Roer het kleingesneden vlees door de soep en breng de soep op smaak met  zout en een paar druppels worcestershiresaus.peper,
  • Snijd de kervel fijn en strooi dit over de soep.