Groene erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Groene erwtensoep
Print

Groene erwtensoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg ongedopte erwten
  • 1 liter groentebouillon
  • 30 gr boter
  • 1/2 ui in plakken
  • 2 eetlepels peterselie
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 dikke sneden grof boerenbrood in blokjes
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Dop de erwten, was de peulen en week ze een paar uur.
  • Laat ze in een pan met zware bodem in de bouillon 20 minuten sudderen.
  • Pureer de peulen en zet de puree apart.
  • Fruit de ui en de peterselie en voeg de gedopte erwten en een beetje water toe. Laat dit met het deksel op de pan ± 20 minuten koken.
  • Roer af en toe en voeg water toe tot de erwten gaar zijn.
  • Bak in een koekepan in olie de broodblokjes omscheppend bruin en zet ze warm weg.
  • Voeg de peulenpuree bij de erwten en laat het geheel even sudderen.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe en dien de soep op met de croûtons.