Groene erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Groene erwtensoep

Groene erwtensoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg ongedopte erwten
  • 1 liter groentebouillon
  • 30 gr boter
  • 1/2 ui in plakken
  • 2 eetlepels peterselie
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 dikke sneden grof boerenbrood in blokjes
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Dop de erwten, was de peulen en week ze een paar uur.
  2. Laat ze in een pan met zware bodem in de bouillon 20 minuten sudderen.
  3. Pureer de peulen en zet de puree apart.
  4. Fruit de ui en de peterselie en voeg de gedopte erwten en een beetje water toe. Laat dit met het deksel op de pan ± 20 minuten koken.

  5. Roer af en toe en voeg water toe tot de erwten gaar zijn.
  6. Bak in een koekepan in olie de broodblokjes omscheppend bruin en zet ze warm weg.

  7. Voeg de peulenpuree bij de erwten en laat het geheel even sudderen.
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe en dien de soep op met de croûtons.