Groene groenten met makreel en sinaasappel

      Geen reacties op Groene groenten met makreel en sinaasappel

Groene groenten met makreel en sinaasappel

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 600 gram broccoli in roosjes
  • 1 zak boontjesmix (250 gram)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 500 gram vastkokende aardappels, schoongeboend
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels verse munt fijngesneden
  • 50 gram zwarte olijven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C. 

  2. In groot bakblik broccoli en boontjesmix omscheppen met azijn, 3 eetlepels olie, (zee)zout en peper naar smaak. 

  3. In midden van oven groenten in ca. 15-20 minuten lichtbruin en beetgaar roosteren, regelmatig omscheppen. 

  4. Aardappels in plakjes snijden (schil mag eraan blijven) en in 10 minuten met deksel op pan beetgaar koken. 

  5. In vergiet laten uitlekken. 

  6. Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden, sap hierbij opvangen. 

  7. Van makreel vel en graten verwijderen en visvlees in stukjes verdelen. 

  8. In schaal rest van olie met 2 eetlepels sinaasappelsap, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. 

  9. Groenten, aardappelplakjes, sinaasappel en makreel erdoor scheppen. 

  10. In vier grote kommen overdoen.

  11. Met olijven garneren.