Groene koolschotel met saucijsjes

      Reacties uitgeschakeld voor Groene koolschotel met saucijsjes
Print

Groene koolschotel met saucijsjes

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 groene kool
  • 4 plakken gerookt ontbijtspek
  • 3 saucijsjes
  • 30 gram boter + 1 eetlepel
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 4 jeneverbessen
  • 1 theelepel komijnzaad
  • zout
  • peper
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 pak aardappelpuree (4 personen

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Verwijder de buitenste bladeren van d ekool en snij in stukken en verwijder de harde stronk.
  • Snij het ontbijtspek in reepjes.
  • Halveer de saucijsjes in de lengte.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de sucijsjes aan beide zijden ca. 2 minuten.
  • Schil de winterpeen en snij deze in plakken.
  • Pel de uien en snij ze in ringen.
  • Meng de kool met het spek, winterpeen, uien , jeneverbessen, komijnzaad, zout en peper door elkaar.
  • Schep de helft in een ovenschaal.
  • Leg de saucijsjes erop en dek af met de rest van het koolmengsel.
  • Snij de boter in blokjes.
  • Schenk de groentebouillon over de kool en verdeel de boter erover.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveer de aardappelpuree bij de savooienschotel.

Wijnadvies: Cuvee Veronique Bordeaux rouge, Franse rode wijn