Groene koolstamppot I

      Reacties uitgeschakeld voor Groene koolstamppot I

Groene koolstamppot I

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr geschilde kruimige aardappelen
  • zout peper
  • 500 gr groene savooiekool
  • 150 gr boter
  • 1,5 dl kokende melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen met water en zout in 20 minuten gaar.
  2. Haal de bladeren van de kool los, verwijder de nerven en scheur de bladeren in grove stukken.

  3. Smelt in een steelpan 100 gr boter.
  4. Leg de groene koolbladeren in een pan en sprenkel er de boter over.
  5. Smoor de savooiekool afgedekt op zacht vuur in 25 minuten gaar.
  6. Giet de aardappelen af en kook ze droog.
  7. Pureer ze met een stamper of pureeknijper en klop scheutje voor scheutje de melk door de puree.

  8. Klop de rest van de boter erdoor.
  9. Roer tenslotte de savooiekool met het stoofvocht door de puree.
  10. Lekker met kalfsoesters.