Groene koolstamppot I

      Reacties uitgeschakeld voor Groene koolstamppot I
Print

Groene koolstamppot I

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr geschilde kruimige aardappelen
  • zout peper
  • 500 gr groene savooiekool
  • 150 gr boter
  • 1,5 dl kokende melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen met water en zout in 20 minuten gaar.
  • Haal de bladeren van de kool los, verwijder de nerven en scheur de bladeren in grove stukken.
  • Smelt in een steelpan 100 gr boter.
  • Leg de groene koolbladeren in een pan en sprenkel er de boter over.
  • Smoor de savooiekool afgedekt op zacht vuur in 25 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en kook ze droog.
  • Pureer ze met een stamper of pureeknijper en klop scheutje voor scheutje de melk door de puree.
  • Klop de rest van de boter erdoor.
  • Roer tenslotte de savooiekool met het stoofvocht door de puree.
  • Lekker met kalfsoesters.