Groene koolstamppot II

      Reacties uitgeschakeld voor Groene koolstamppot II
Print

Groene koolstamppot II

500 gr rundergehakt 3 gesnipperde uien 500 gr kleingesneden groene kool 1 kg aardappelen 1 eetlepel kerrie (of naar smaak meer)
Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr rundergehakt
  • 3 uien gesnipperd
  • 500 gr groene kool kleingesneden
  • 1 kg aardappelen
  • 1 eetlepel kerrie of naar smaak meer
  • pureestamper

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Bak het gehakt rul, voeg de gesnipperde uien toe en doe er, als die glazig zijn, de kerrie bij.
  • Breng water met wat zout aan de kook, blancheer de groene kool ± 5 minuten en laat uitlekken.
  • Doe de aardappelen, de groente en het gehakt-uimengsel bij elkaar en stamp er met een pureestamper een stamppot van.
  • Voeg, als de stamppot wat te droog is, een beetje gekookte melk toe.