Groene koolstamppot II

      Reacties uitgeschakeld voor Groene koolstamppot II

Groene koolstamppot II

500 gr rundergehakt 3 gesnipperde uien 500 gr kleingesneden groene kool 1 kg aardappelen 1 eetlepel kerrie (of naar smaak meer)
Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr rundergehakt
  • 3 uien gesnipperd
  • 500 gr groene kool kleingesneden
  • 1 kg aardappelen
  • 1 eetlepel kerrie of naar smaak meer
  • pureestamper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen gaar.
  2. Bak het gehakt rul, voeg de gesnipperde uien toe en doe er, als die glazig zijn, de kerrie bij.

  3. Breng water met wat zout aan de kook, blancheer de groene kool ± 5 minuten en laat uitlekken.

  4. Doe de aardappelen, de groente en het gehakt-uimengsel bij elkaar en stamp er met een pureestamper een stamppot van.

  5. Voeg, als de stamppot wat te droog is, een beetje gekookte melk toe.